Green.DNA streeft naar evenementencatering, zonder verspilling! Kromme kommers, gekneusde tomaten en lelijke peentjes, voor onze evenementencatering van prima basisingrediënten voor een krachtige bouillon, mooie saus of kleurrijke moestuinsalade. Want gewassen en gesneden net zo goed en smakelijk als hun knappe broertjes en zusjes, en zeker de helft goedkoper! Hetzelfde geldt voor vissen met de stempel ‘bijvangst’ en minder gangbare stukken vlees. Met de creativiteit van de chef maken we daar geweldige gerechtjes mee. Slimme keuzes die niet alleen voor onze profit, ook voor de planet beter zijn.
Kijktip: Wasted!
Erg inspirerend vonden wij de documentaire Wasted! van de onlangs overleden chef Anthony Bourdain. Hierin wordt je uitgedaagd kritisch naar voedselverspilling te kijken en geprikkeld creatief aan de slag te gaan met ingrediënten met het stempel ‘afval’. Het laat zien wat de kracht is van marketing, in zowel positieve als negatieve zin! En wist je bijvoorbeeld dat je van oud brood bier kan maken en dat veel meer planten (dan de groenten die je vindt in de supermarkt) eetbaar zijn?
Laat je inspireren en kijk de documentaire op 24 Kitchen. 1 juli om 17:30 uur. De trailer zie je hier.